Gyerektábor

Napközis gyerektáborok

Két napközis gyermektábort is szervezünk idén, az első turnus június 19-től 23-ig, a második pedig július 24-30-ig tart. Részletekért görgess lejjebb, jelentkezni az oldal alján található űrlapon tudsz.

» Játékok és történetek – Napközis színjátszó tábor 9-13 éveseknek

Időpont: 2023. június 19-23.  8:00-16:00

Korosztály: 9-13 éveseknek

Foglalkozásvezető: Ilyés Lénárd, színész, drámatanár

Ár: Early bird: 48.000 Ft (2023. június 4. vasárnap éjfélig), ezt követően 52.000 Ft
Testvérek jelentkezése esetén 10% kedvezmény

Étkezés: tízórai, ebéd, uzsonna

Tarts velünk a közös történetmesélések birodalmába, ahol te vagy az egyik főszereplő! Jelentkezz hozzánk és töltsd ezt az 5 napot játékkal, improvizációval – és sok-sok vidámsággal. A tábor során különböző karakterek bőrébe bújhatsz, izgalmas jelenetekben játszhatsz, együtt alkothatsz a többiekkel. Ha még sosem csináltál ilyesmit ne aggódj, közös bemelegítések, beszédtechnikai gyakorlatok, és játékos színészi feladatok sora biztosítja, hogy a tábor végére egyre gyakorlottabb légy és otthonosabban érezd magad a színpadon.

Közben segítségül hívjuk a fantáziánkat, megtanuljuk a közös történetmesélés szabályait, hogy egyszer csak az egy körben egymás után elmesélt mondatokból egy közös kis sztori álljon össze. Egy olyan csuda történet, amit érdemes másoknak is megmutatni, amivel érdemes foglalkozni, hogy egy pár próba segítségével végül színpadra is kerüljön. Így nem csak ti váltok a történet részeivé, hanem az ebből készült előadást a szüleitek is megcsodálhatják. Kalandra fel!

további információ: +36 20 969-5849
hatasszunet.muhely@gmail.com

Leo

Ilyés Lénárd

Színész, rendező, író, drámatanár

2006-ban végzett a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán magyar nyelv- és irodalom tanárként, illetve ugyanebben az évben szerzett a Szegedi Nemzeti Színház stúdiójában színész képesítést.

Ezután 10 évet dolgozott színészként, rendezőként és kisebb fesztiválok szervezőjeként. Az évek során gyökeresen összefonódott benne a színház és a pedagógia fogalma. Idővel a hagyományos előadások mellett úgynevezett közösségi előadásokat is létrehozott, a leghíresebb ilyen esemény a vezénylete alatt egy felolvasószínházi sorozat, az Okuláré Projekt, ahol korábbi színháznézőkből verbuvált önkéntes színészek éveken keresztül olvastak fel 15 városban ugyanabban az időben frissen megírt kortárs egyfelvonásosokat. A Traktor Works Színházi Tréningfesztivál és a Metro Works Színházi Szabadiskola alapítója, illetve a Hatásszünet Műhely színházi nevelője.

Folyamatosan tart tréningeket és drámafoglalkozásokat. 5 évig a Fészek Waldorf Gimnáziumban tanított drámatanárként, jelenleg szabadúszó színészként és rendezőként dolgozik, illetve az Amargant Színházi Műhely színjátszó részlegében, a Hatásszünet Műhelyben tart szakköröket a gyerek, az ifjúsági és a szenior korosztály számára.

Július

» Színjátszás a világ körül – Színjátszó tábor 9-13 éveseknek

Időpont:  2023. július 24-28, napközis tábor 8:00-16:00

Korosztály: 9-13 éveseknek

Foglalkozásvezetők:

  • Jankovics Julianna: nyelv- és beszédfejlesztő tanár, a MáSzínház foglalkozásvezető tanára
  • Ménesi Heléna: a HatásSzünet Műhely egyik alapító tagja, színházi nevelési szakember, a MáSzínház foglalkozásvezető tanára

Ár: Early bird: 48.000 Ft (2023. június 4. vasárnap éjfélig), ezt követően 52.000 Ft
Testvérek jelentkezése esetén 10% kedvezmény

Étkezés: tízórai, ebéd, uzsonna

Kedves Táborozónk!

Egy különleges utazásra hívunk ezen a nyáron. Utazd be velünk képzeletben a Földet, és ismerd meg, milyen színházhoz kapcsolódó szokások, játékok, dalok, nyelvtörők vannak. Kontinensről kontinensre vándorolunk majd, megismerkedünk többek között japán, amerikai, kínai, orosz, balinéz, afrikai, angol és francia színházi gyakorlatokkal, énekekkel. Napjaink tele lesznek drámajátékokkal, megismerkedünk a színpadi beszéd alapjaival, a hangképzéssel. A különböző kultúrák színházi és zenei érdekességeit játékokon keresztül ismerjük meg.

Ha nem szeretsz mások előtt szerepelni, egyet se félj, nálunk semmi sem kötelező. A színházban vannak olyan szakemberek, akik a háttérből irányítják a dolgokat, de pont ugyanolyan fontos szerepük van, mint a színpadon szereplő színészeknek.  A tábor érted van, és azért, hogy felhőtlenül és jól érezd magad, új barátokra tegyél szert, és megismerkedj a színház világával.

Ha viszont szeretsz szerepelni, akkor természetesen lesz lehetőséged mások előtt megnyilvánulni. A színházi világ feltérképezéséhez sok eszközt fogunk használni: mozgunk, használjuk a hangunkat, írunk, rajzolunk, jeleneteket készítünk, improvizálunk, mesélünk és történeteket szövünk.

A tábor utolsó napján a héten készült alkotások egy részét az érdeklődő szülőknek, testvéreknek is megmutatjuk majd.

Várunk sok-sok szeretettel!

Heléna és Julcsi

további információ: +36 30 222-6886
hatasszunet.muhely@gmail.com

Heléna

Ménesi Heléna

A HatásSzünet Műhely egyik alapító tagja, színházi nevelési szakember, a MáSzínház foglalkozásvezető tanára

Ménesi Heléna vagyok, színházi nevelési szakember. A HatásSzünet egyik alapító tagjaként nagy örömömre szolgál, hogy idén elindulnak végre gyermektáboraink is.

2018-ban színháztudományi mesterképzésem után (Károli Gáspár Református Egyetem) úgy éreztem, hogy az elméleti ismeretek után szükségem van még gyakorlati tudásra is, ezért 2019-ben elvégeztem a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi szaknevelő szakképzést is.

Egészen hamar világossá vált számomra, hogy a színházi világban szeretnék elhelyezkedni, ugyanakkor szerettem volna fiatalokkal is dolgozni. A drámapedagógia lehetőséget nyújt arra, hogy összekössem azt a két dolgot, ami a legjobban motivál a hivatásomban.

Az utóbbi években a HatásSzünet Műhely nyitott műhelyeit vezetem Markos Szilvi alapító társammal, a zárt színjátszó csoportban pedig drámákat írunk, amelyet egy fix csoporttal be is mutatunk az évad végén. Emellett foglalkozásvezető tanár vagyok a MáSzínházban.

Nagyon szeretem a színházban, hogy egyénekre és egyéniségekre (!) lehet szabni. Mit is értek ez alatt? A MáSzínházban értelmi fogyatékossággal élő fiatalokkal, a Bátor Táborban súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekekkel, a Rákóczi Szövetség táborában határon túli magyar gimnazistákkal, az InDaHouse táborában pedig hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozhattam. Ezek a tapasztalatok azt mutatták meg számomra, hogy a színjátszásban nem kell, hogy korlátok legyenek. Mindannyiunknak vannak nehézségei (kinek látható módon, kinek kevésbé feltűnően), de mindannyian jók vagyunk valamiben. És ez így van jól.

Julianna

Jankovics Julianna

Nyelv- és beszédfejlesztő tanár, a MáSzínház foglalkozásvezető tanára

Jankovics Julianna vagyok, pedagógus. Magyar nyelv és irodalom, valamint nyelv- és beszédfejlesztő tanári képesítésemet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem meg, míg ének-zene szakon karvezető szakiránnyal az egri Eszterházy Károly Főiskolán végeztem. 2016 óta dolgozom fejlesztőpedagógusként a budapesti Öveges József Középiskolában. Ezzel párhuzamosan doktori képzésen vettem részt az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, ahol 2023-ban szereztem meg a doktori fokozatot. Disszertációm fő témája az értelmi fogyatékkal élő és az ép beszélők beszédének elemzése volt.

2018 óta vagyok tagja a MáSzínháznak, ahol kórusfoglalkozást tartok és színpadi beszédet tanítok, valamint több előadásban beszédtrénerként működöm közre.

A színház világa kiskorom óta foglalkoztat, több mint 10 évig voltam tagja egy amatőr társulatnak, több alkalommal vettem részt különböző drámatáborokban. Volt lehetőségem statisztaként is kipróbálni magam forgatásokon és szinkronstúdióban.

Az éneklés pedig a mindennapjaim része, immár 15 éve járok hangképzésre, valamint tagja vagyok egy énekegyüttesnek, akikkel rendszeresen fellépünk. Három hangszeren tanultam, játszottam hegedűn és furulyán, valamint zongorázok.

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán megbízott oktatóként tartok különböző beszéddel foglalkozó kurzusokat.

Jelentkezés

Scroll to Top