Rólunk

A HatásSzünet jelenleg három területet foglal magába

  • a nyitott színházi/improvizációs csoportot
  • a (még alakulóban lévő) zárt színjátszó csoportot
  • valamint a tréningeket/csapatépítő programokat.

A nyitott csoportba bármelyik alkalommal be lehet kapcsolódni, bármikor fel lehet venni a fonalat. A zárt csoportban egy fix tagokból álló közösség hétről hétre egy közös produktum létrehozásán dolgozik. A tréningek/csapatépítő programjaink pedig például cégek, kisebb közösségek számára lehet alkalmas, ahol a csapat tagjainak lehetőségük adódik egy új oldaláról is megismerni a munkatársakat, és nem titkolt cél, hogy egy összetartó, egymást segítő közösség kovácsolódjon a játékok segítségével.

Őszintén hiszünk abban, hogy a dráma és a színház eszközei elő tudják hívni bennünk azt a már régen elfeledett gyermeki énünket, aki még mert önfeledten és elmélyülten játszani fittyet hányva arra, hogy ki mit szól. Azt az állapotot szeretnénk biztosítani, amikor egy autószőnyegen, vagy egy csatatérré vált gyerekszobában megszűnt a tér és az idő, csak az elképzelt világ és karakter létezett.

 

Kulcsszavaink

Nyitottság: Szeretettel várjuk a teljesen kezdő és a tapasztaltabb színjátszós múlttal rendelkező résztvevőket is.

Biztonság: Olyan közösség megteremtése a célunk, ahol az introvertált és extrovertált emberek is egyaránt fel tudnak oldódni.

Nem erőltetünk: Különbözőségünk szem előtt tartása miatt természetesnek tartjuk, hogy nem minden feladat/játék kényelmes mindenkinek. A drámajáték halála a “muszáj” és a “kötelező” szavak együttese. Nálunk szabadon lehet nemet mondani egy játékra, de igyekszünk úgy kialakítani a foglalkozásokat, hogy mindenki a saját tempója és vérmérséklete szerint tudjon velünk haladni.

Hibázás: A mi műhelyünkben szabadon lehet hibázni, sőt, bátorítunk is arra, hogy hibázz, mert a hibáinkból tudunk sokszor a legtöbbet tanulni. Nincs olyan, hogy elrontott játék, csak kevés próbálkozás.

Tanulás: Ugyan a játék öröme alapvetően tét nélküli, mégis elkerülhetetlen, hogy a gyakorlatok segítségével tanuljunk önmagunkról, és másokról is. Fejleszteni szeretnénk a kommunikációs készségeket, a kooperációs képességet, az önismeretet, a kreatív energiákat. Mivel szeretettel várjuk a teljesen kezdő és a tapasztaltabb színjátszós múlttal rendelkező résztvevőket is, ezért igyekszünk úgy kialakítani a játéksorokat, hogy mindenki számára tudjon valami újat/valami mást mutatni. Mi is igyekszünk tenni azért, hogy szakmailag a lehető legtöbbet tudjuk nyújtani a műhelyen, ezért továbbképzésekre járunk, fejlesztjük magunkat, új gyakorlatokat hozunk/találunk ki, kísérletezünk.

Közösség: Azért szeretjük ezt csinálni, mert egy ilyen közösségben lehetőség nyílik arra, hogy olyan emberek is meg tudják ismerni egymást, akik a mindennapi életben valószínűleg soha nem kapcsolódtak volna egymáshoz.

A célunk az, hogy a drámajátékok, az improvizáció, és a színházi eszközök segítségével egy olyan közösséget teremtsünk, amelynek tagjai a hétköznapi életükben is kamatoztatni tudják a foglalkozásokon szerzett tapasztalatokat, élményeket.

Markos Szilvia és Ménesi Heléna

A HatásSzünet alapító tagjai

...

First Class Care

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Plenty of Play

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

7+ Years in Business

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Foglalkozásvezetők

2018-ban ismerkedtünk meg egymással a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi nevelés szakán. Az év végére egyértelművé vált számunkra, hogy nagyon hasonlóképpen gondolkodunk a színház világáról és a benne rejlő lehetőségekről. Elhatároztuk tehát, hogy megalapítjuk a HatásSzünetet és 2019 novemberében meg is tartottuk az első foglalkozást.

Markos Szilvia

Ménesi Heléna

Scroll to Top